My Favorite photo locations to shoot in Paris

Paris

Parijs is mijn favoriete locatie om te fotograferen. Het is de stad van de liefde, en naar mijn mening de meest romantische stad van de wereld. Iedere keer als ik er kom ben ik weer onder de indruk. Het voelt voor mij alsof ik door een groot museum loop. De prachtige gebouwen, de sfeer, de mensen, de parken, de seine, en natuurlijk de Eiffeltoren. Ik kom hier regelmatig om te fotograferen, hoe romantisch is het om je verloving te laten vastleggen in Parijs? Of om je trouwfoto’s te laten maken met op de achtergrond de Eiffeltoren. Of gewoon om jullie liefde te vieren. Een fotoshoot in Parijs is altijd een goed idee! In deze blog deel ik mijn favoriete locaties voor een fotoshoot in Parijs.

Trocadéro

Ik houd van deze plek! Trocadero is een plein waar je een prachtig uitzicht hebt op de Eiffeltoren. Ik kan hier eindeloos foto’s maken. Het is een prachtige stijlvolle locatie die perfect is voor een loveshoot tijdens zonsopkomst met de Eiffeltoren op de achtergrond. Als we hier gaan fotograferen dan zorg ik altijd dat we op tijd met elkaar afspreken. Het licht is dan het allermooiste en het plein is dan nog leeg, met uitzondering van enkele andere fotografen ;).


Trocadéro in de ochtend // Michelle Wever Photography


Trocadéro tijdens zonsopkomst in het voorjaar, mijn favoriete seizoen om te fotograferen! // Michelle Wever Photography


Ook als het bewolkt is kun je prachtige beelden maken in Parijs // Michelle Wever Photography


Loveshoot bij Trocadéro, Parijs // Michelle Wever Photography


De bekende trap bij Trocadéro als je richting de Eiffeltoren loopt // Michelle Wever Photography


Anniversary shoot in Parijs // Michelle Wever Photography

Champ de Mars

Op zoek naar een andere mooie plek met de Eiffeltoren op de achtergrond? Dan is Avenue de Camoëns een fijne locatie! Niet veel mensen kennen dit straatje, waardoor het vaak wat rustiger is om te kunnen fotograferen.


Avenue de Camoëns in Parijs // Michelle Wever Photography

Het Louvre

Overdag is deze plek beladen met bezoekers en toeristen met selfie sticks, maar in de ochtend en avond heb je alle ruimte om prachtige foto’s te maken. Ook hier spreek ik het liefst in de ochtend af, het plein is vanaf 7 uur ‘s ochtends open. Vanaf 8 uur begint het al wat drukker te worden omdat het museum opent vanaf 09:00 uur.


Loveshoot bij het Louvre, Parijs // Michelle Wever Photography


Loveshoot bij het Louvre, Parijs // Michelle Wever Photography


Loveshoot bij het Louvre, Parijs // Michelle Wever Photography

Tuileries Garden

In de buurt van het Louvre vind je de Tuileries Garden, gelegen tussen Place de La Concore en het Louvre. Een heerlijke plek om rond te lopen, of in een van de vele stoelen te genieten van een goed boek. Voor foto’s is de Tuileries Garden ook een van m’n favoriete plekken! Omdat de Tuileries Garden zo dichtbij het Louvre ligt is het gemakkelijk om deze locaties te combineren.

De Tuileries Garden in Paris
Familiefoto’s in de Tuileries Garden // Michelle Wever Photography


Gelegen tussen de Tuileries Garden en het Louvre ligt de Arc de Triomphe du Carrousel // Michelle Wever Photography

Palais Royal

Ook dichtbij het Louvre vind je Paleis Royal. Deze plek ademt Parijs! Ik houd ervan hoe moderne kunst en historie hier samenkomen. Het zit verstopt tussen architectuur en wordt vooral veel bezocht door locale mensen. In de middag wordt het wel wat drukker met toeristen tours die gedaan worden, dus ook hier geldt: wees op tijd!


Palais Royal in Parijs // Michelle Wever PhotographyPalais Royal in Parijs // Michelle Wever Photography

Montmartre

Ben je op zoek naar een fotolocatie met meer het oude gedeelte van Parijs in beeld? Gelegen op een berg met vanaf de Sacre Coeur een waanzinnig uitzicht over Parijs, vind je het schildersplaatsje Montmartre. Overal zijn straatjes die je doen verrassen en je vind er de mooiste fotolocaties. Denk erom dat je geen hoge pumps aantrekt, deze blijven vastzitten tussen de kleine tegeltjes in Montmartre.


Loveshoot in Montmartre met uitzicht over Parijs // Michelle Wever Photography


Sfeervolle straten tijdens zonsondergang in Parijs // Michelle Wever Photography


Loveshoot in Montmartre // Michelle Wever Photography


Gezellige terrasjes en straatmuzikanten in Montmartre, Parijs // Michelle Wever Photography

Cafés

Niet te vergeten, Parijs heeft talloze typische Parijse cafés die een mooie setting zijn voor een fotoshoot!

Klik hier voor meer fotoinspiratie of om contact op te nemen voor een romantische shoot in Parijs

CATEGORIES
SHARE