FAQ

frequently asked questions
WAT ZIJN GOEDE KLEDINGKEUZES VOOR EEN FOTOSESSIE?

Ik raad altijd aan om kleding te dragen met zachte pasteltinten en felle kleuren en drukke prints te vermijden. Een mooie portretfoto legt immers de focus op de persoon en laat zich niet afleiden door de kleding die de persoon draagt. Vind je het lastig om een kleur te kiezen, kijk dan naar welke kleuren in contrast liggen met je oogkleur. Dit laat je ogen meer spreken. Kom je er niet uit? Op mijn Pinterest bord vind je ideeën voor het kiezen van je outfit: https://nl.pinterest.com/ michelleweverphotography/outfit-ideas-photo-session/

 

WAT IS HET BESTE TIJDSTIP OM FOTO’S TE MAKEN?

Het licht is het mooiste wanneer je foto’s in de ochtend maakt rond zonsopgang of in de namiddag vlak voordat de zon ondergaat, dan is het licht mooi zacht en vermijd je harde schaduwen. Omdat ik altijd werk met natuurlijk licht zijn mijn buitenshoots gepland rond deze tijdstippen.

 

KAN ER NOG IETS AAN DE PRIJS WORDEN GEDAAN?

De prijzen die ik hanteer staan vast. Ik vind het belangrijk om mijn klanten kwaliteit te bieden en foto’s tot in de puntjes af te kunnen leveren. Dit betekent dat ik niks overhaast en veel aandacht besteed aan het gehele proces waaronder o.a. de voorbereiding, het fotograferen, de naselectie- en nabewerking en het afleveren van de foto’s.

 

WAT GEBEURT ER MET DE ORIGINELE BESTANDEN?

Ik krijg regelmatig de vraag van mensen of ze de originele bestanden mogen ontvangen. Nee, de originele RAW-bestanden blijven altijd bij mij. Iedere afzonderlijke foto zal met veel zorg worden nabewerkt op belichting, kleur en contrast en afgeleverd worden in mijn stijl. Het is ook niet toegestaan om de foto’s hierna zelf nog te bewerken.

 

WELKE APPARATUUR GEBRUIK JE?

Ik fotografeer met professionele apparatuur van Canon en vrijwel alleen maar primelenzen.

 

Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@michellewever.nl en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!